dimarts, 22 de febrer del 2011

Reparació del dany cerebral


Troben una vía per reparar un ictus




Científics del Laboratori per a l'Investigació Cerebral Experimental de Lund (Suecia), junt amb investigadors americans, han descobert una substancia que reforça les funcions auto-reparadores del cervell desprès de patir un ictus. En concret, han trobat un métode per activar una proteína present en el cervell (el receptor sigma-1), que juga un paper important en la recuperació cerebral durant el periode crític després del dany, els primers sis mesos desprès d'el ictus.

La tecnología de jocs de realitat virtual que utilitza la consola Wii podría ajudar en la recuperació dels pacients d'ictus al millorar el seu funcionamient motor, segons un estudi del Instituto de Rehabilitación de la Universidad de Toronto aCanadá. Els resultats s'han fet públics durant la conferencia internacional sobre l'ictus de la Asociación Americana del Ictus que es celebra a San Antonio (Estados Unidos).

Un equip d'investigadors espanyols ha elaborat per primera vegada un estudi amb mostres humanas per a detectar las variacions que es produeixen en las proteínas dels afectats per ictus isquémic (infart cerebral) i s'ha lograt identificar a 39 d'elles. Algunes d'aquestes proteínas confirman "las troballes previes en models d'animales, amb altres es confirman per primera vegada tot i que eran esperables i unes altres supossen nous reptes, ja que encara no s'han identificat", va indicar l'institució.
Noticia -http://d2.com.es